Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Tragom srpskih vampira
jednodnevni izlet
28. jun / 18. jul / 02.  i 23. avgust / 13. septembar / 04. oktobar2020.

Cena aranžmana 1.900,00 dinara
First minute  cena aranžmana 1490,00 dinara

Aranžman obuhvata:
- Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta
- Usluge vodiča u svakom autobusu
- Doručak (projara sa sirom i kajmakom)
- Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
Fakultativne usluge:
- Kafa, kisela voda ili domaća rakija u Kumovoj vodenici - „koliko daš“
- Frape od malina na Divčibarama - 400 RSD
- Ručak u restoranu u Valjevu – "a la cart" prema individualnim željama putnika
- Individualne troškove putnika

Okupljanje putnika na Novom Beogradu, kod stajališta gradskog prevoza kod skejt parka preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta) u 07:30h. Putovanje ka Lajkovcu i odlazak u mesto Markova crkva, u posetu Kumovoj vodenici. Na reci Toplici, ovo je jedna od najstarijih ali i najpoznatijih (gledali ste je u seriji „Vuk Karadžić“ ili dečijoj emisiji „Priče iz Nepričave“) vodenica u ovom kraju. Pauza za odmor, uz mogućnost kupovine domaćeg brašna. Pauza za kafu i rakiju.

Uspon na Divčibare i vidikovac sa koga se pri lepom danu vidi čak Durmitor u Crnoj Gori, ali i Tornik na Zlatiboru. Eventualno, degustacija čuvenog “šejka od maline”.

Blagotvorni uticaj klime Divčibara među prvima je zapazio knez Miloš, dolazeći zbog poslova vezanih za tov stoke. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen lepotom Divčibara, u ”gospodarskim kolebama”. Divčibare su se razvile u planinsko- turističko mesto, pogodno za turizam jer je blizu Beograda, Valjeva, Šapca, Čačka, pa i nekih vojvođanskih gradova. Nadmorska visina je oko 1000 metara, obilje vode, šume i trave, vrlo laka prohodnost koja omogućuje šetnje u svim pravcima.

Putovanje za Valjevo i odlazak na rečicu Gradac, do vampirske vodenice – Da li ste znali da je reč „vampir“ srpskog porekla? To ćemo vam pokazati u vodenici u kakvoj je svoju žeđ gasio prvi svetski vampir!!! Voda reke Gradac je jedna od najčistijih u Evropi – u njoj se i danas blizu gradskog jezgra Valjeva mogu povremeno videti vidre. U blizini vodenice je i mala brana sa prelazom preko reke, koji čine neodoljivo ljubak ambijent.

Obićićemo spomenik srpskom piscu Milovanu Glišiću koji je napisao pripovetku “Posle 90 godina” koja je proslavila Savu Savanovića. Čućemo kako se rodio prvi svetski vampir. Pogodite gde? U Srbiji! A to nije legenda, već o tome postoji zvanična dokumentacija austrijske vojske, koju ćete moći da vidite.

Šetnja Tešnjarom. Tešnjar je stara, čaršija formirana još u turska vremena i proteže se duž desne obale Kolubare. Idući tom kaldrmom, prolazeći pored niskih bondručkih građevina, još može se osetiti duh orijentalne tržnice i pazariti u nekoj od radionica starih zanatlija: voskara, sarača, grnčara, tkača, kazandžija. Slobodno vreme za odmor ili ručak (Fakultativno). Povratak za Beograd. Dolazak u večernjim satima.

– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

BOR

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2020 / 2021