Rim

Rim, Italija

već od 419€

Opis destinacije

Rim - glavni grad Italije i regije Lacio. Grad fascinatne lepote, pokrivene patinom prošlih vekova. Smešten na reci Tibar, Rim je nastao pre 28 vekova i sa punim pravom nosi epitet Večnog grada. Po legendi, Rim je osnovao, 753. godine pre nove ere, Romul nakon što je ubio svoga brata Rema. Dvojicu braće othranila je vučica, koja je i danas simbol grada. Nekada je bio administrativni centar moćne Rimske Imperije. Jedan od najpoznatijih simbola Rima je Koloseum, najveći amfiteatar ikada sagrađen u Rimskom Carstvu. Rim je poznat i po veličantvenim trgovima-Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de' Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese i Piazza della Minerva. Najizrazitiji predstavnik barokne umetnosti je slavna Fontana di Trevi, delo italijanskog arhitekte Nikole Salvija. Rim se prostire na sedam brežuljaka- Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN/USLUGA12.05.
15.05.
19.05.
22.05.
26.05.
29.05.
11.11.
14.11.
17.11.
20.11.
15.12.
18.12.
BROJ NOĆENJA333333
LET DOSTUPANXXX
STANDARD - BB
PAKT ARANZMAN PO OSOBI469€499499449419419
PAKT ARANZMAN TRECA OSOBA459€489489429399399
I DETE 0-2 GOD.39€3939393939
I DETE 2-6 GOD. (ZAJEDNICKI LEZAJ)399419419399379379
I DETE 6-12 GOD.419€449449419399399
PAKT ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA599€619619579559559

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Air Serbia 
- aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 73 evra, podložne su promeni)
- autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog vodič
- Smeštaj u hotelu 3*, u užem gradskom području Rima, u dvokrevetnim sobama, na bazi 3  noćenja sa kontinentalnim doručkom. (Tačno ime hotela u kojem će putnici biti smešteni će biti poznat najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje).

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela

FAKULTATIVNI IZLETI
- Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli/40 € deca – odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni 
- “Koloseum i Forum” (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 40 € odrasli/35 € deca 
- Tivoli (sa ulaznicom) – 55 € odrasli /45 € deca
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca
HOTEL MILO 3* http://www.hotelmilo.com/accommodation/                 
Nalazi se na par minuta hoda od stanice Termini. Hotel  raspolaze recepcijom, salom za dorucak , wi-fi je dostupan na recepciji.  Sobe su prostrane i svaka  je sa kupatilom tuš/WC , sat TV i mini barom. Doručak – kontinentalni, sladak, švedski sto

DEPADANS HOTELA GALILEO 3*  https://www.booking.com/hotel/it/alex.hr.html#map_closed 
Depadans hotela Galileo  se nalazi u blizini centra grada, na oko 10 minuta hoda od stanice Termini, na liniji gradskog prevoza  koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Metro stanica Castro Pretoria je na 250 m udaljenosti. Ishrana je u  restoranu u glavnoj zgradi hotela Galileo koji se nalazi odmah pored depadansa. Recepcija se nalazi u zgradi hotela Galileo 3* . Bezični internet je dostupan u čitavom hotelu.Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu.
Doručak – kontinentalni švedski sto.

CASA SAN JUAN DE AVILA –no category –u rangu 3*  https://www.casasanjuandeavila.org/
Casa San Juan De Avile – u rangu boljih hotela 3*, nije zvanično kategorisan.
Nalazi se na odličnoj lokaciji ,na oko 3 km od Vatikana i na  700 m metro stanice Cornelia.  Raspolaže recepcijom , salom za doručak , bazenom i barom.
Lepo uređenih soba ima 96 . Svaka je sa kupatilom (tuš/WC ) ,toaletnim priborom i fenom, FLAT TV i klima uređajem. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA
Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 03h45 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 06h45 časova (let JU530). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 08h20 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. i 3. dan RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

4. dan RIM-BEOGRAD.
Napuštanje soba. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 21h00 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h35 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.  Završetak programa.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu