Magični Portugal

više destinacija, Portugal

već od 559€

Opis destinacije

Lisabon – naziv grada potiče reči „Olissippo“ koja vodi poreklo od feničanske reči koja znači „očaravajuća luka“. U Lisabonu su vidni jaki arapski uticaji, što je i logično, jer je 450 godina bio okupiran od strane Maura. U XII veku Hrišćani su oslobodili grad, ali je glavni grad države postao tek sredinom XIII veka. Tokom XIV veka, Lisabon se razvio u glavno tržište začina i nakita. Portugalska ekspanzija vezana je 1498. godinu, kada je morelplovac Vasko da Gama otkrio morski put do Indije. Ovo je početak zlatnog doba Portugala koje karakteriše Manuelinov arhitektonski stil, nazvan po kralju Manuelu I sa tipičnom dekorativnom upotrebom maritimnih motiva. Tokom vekova Lisabon se razvijao i menjao.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
12.02 – 16.02.2022.
5 dana, 4 noćenja
avionom

Cena aranžmana po osobi: 559 EUR (U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI)

U CENU ARANŽMANA UKLJUČENO:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon –Beograd
- Aerodromske takse
- Prtljag po osobi od 23 kg
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4 * u 1/2 sobama
- Transfer u Lisabonu aerodrom-hotel-aerodrom
- Razgledanje grada prema programu
- Troskovi organizacije putovanja i troškovi angažovanja vodiča

U CENU NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izletu prema pogramu: Sintra-Kabo de Roka-Kaškaiš-Eštoril cena po osobi 69 eur, u cenu je uključen autobuski prevoz, vodič i ulaznica za Nacionalnu Palatu
- Putno zdravstveno osiguranje koj iznosi 600,00 dinara po osobi za sve dane boravka
- Doplata za korišćenje 1/1 sobe iznosi 280 eur za sve dane boravka
- Ulaznice za kulturno – istorijske spomenike
1. DAN, 12.02.22. BEOGRAD – MINHEN – LISABON
Sastanak grupe u 15h na aerodromu „Nikola Tesla“. Let za Minhen LH 1737 u 17.50h. Sletanje u Minhen 19.25h. Nastavak putovanja letom za Lisabon LH 1780 u 21.15h. Sletanje u Lisabon u 23.30h. Transfer do hotela u Lisabonu. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN, 13.02.22. LISABON
Doručak u hotelu. Odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje centra grada u pratnji lokalnog vodiča koje traje oko 4,5 časa: vožnja kroz glavne gradske avenije, trgovi Markeš de Pombal, Rosi i Reštauradores, Baiša, most 25. april, cetvrt Beleim na obali reke Težno, manastir Sv. Žeronima, kula Belem, spomenik Otkrićima i četvt grada – Alfama. Slobodno popodne i veče. U večernjim satim fakultativni odlazak lokalnim prevozom u nacionalni restoran na večeru uz fado muziku. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 14.02.22. LISABON – SINTRA – KABO DE ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL
Doručak u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativni celodnevni izlet - poseta Sintri – nekadašnja letnja rezidencija portugalskih kraljeva, koja se nalazi 30km severozapadno od Lisabona. Nakon posete prekrasnoj palati Palacio Nacional de Pena, slobodno vreme za ručak. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke Evrope – Kabo De Roka, kraće zaustavljanje. Nastavak vožnje uz obalu pored živopisnog grada Kaškaiš, ribarskog mesta i letnje rezidencije portugalskog dvora iz XIX veka, te luksunog letovališta Eštoril (nekada poznatog po Formuli 1 – velika nagrada Portugala). Povratak u hotel. Noćenje.

4 . DAN, 15.02.22. LISABON
Doručak u hotelu. Slobodan dan za individulne aktivnosti ili odlazak sa našim vodičem metroom do Parka Nacija. Park Nacija je deo grada nastao za potrebe održavanja velike Svetske izložbe – EXPO 1998. godine. Danas je atratkivna moderna, stamberna i komercijalna četvrt grada sa marinom za jahte, smeštena duž 5km duge obale reke Težo. Posetiocima nudi raznovrsne sadržaje: relakirajuća šetnja lepo uređenim tematskim vrtovima i promenadom uz reku, sa pogledom na impresivni most Vasko de Gama (ukupne dužine 17,2 km što ga čini najdužim mostom u Evropskoj Uniji) nad zapanjujućim prostranstvom veličanstvenog rečnog estuara, zatim mogućnost kraće adrenalinske vožnje žičarom sa panoramom celog kompleksa i neizostavnog oblisaka magičnog lisabonskog Okeanariuma, jednog od najvećih evropskih akvarijuma, do uživanja u brojnim kafeima i modernim restoranima internacionalne i portugalske kuhinje. Ova četvrt jednako je popularna i među lokalcima, jer su se u nekadašnjim futurističkim, izložbenim paviljnima danas smestili velika koncertna dvorana, pozorište, bioskop, kazino, interaktivni Muzej nauke, atuje i vrlo posećeni elegantni tržni centar Vasko de Gama, sa raznovrsnom ponudom butika portugalskih i svetskih modnih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 16.02.22. LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela u 12h. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt LH 1169 u 16.10h. Sletanje u Frankfurt 20.10. Nastavak putovanja letom za Beograd LH 1410 u 21.50h. Sletanje u Beograd u 23.40h. Kraj programa.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

STBG

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu