Istanbul

Istanbul, Turska

već od 89€

Opis destinacije

„Ukoliko bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad“ - Napoleon Bonaparte. Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica. Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 dana paket aranžman
Januar: 12, 26.
Februar: 2, 23. 

grand Ons Hotel 3* ND http://www.grandons.com/Ime hotela i uslugaCENA
Grand Ons Hotel 3* ND
http://www.grandons.com/
89 EUR
Buyuk Sahinler Hotel 4* ND
http://www.hotelbuyuksahinler.com.tr/home.html
99 EUR

Uključeno u cenu
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.
- Smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom.
- Obilasci prema programu putovanja.
- Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
- Troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cenu
- Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji).
- Individualni troškovi i ekstra hotelski troškovi.
- Troškovi fakultativnih izleta, koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta, agencijom inopartnera.

POPUSTI I DOPLATE:
- Dete od 0 - 11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi ostvaruje popust od 20 eur na cenu aranžmana , ima mesto u autobusu i smestaj u zajedničkom ležaju.
- Doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu Grand Ons iznosi 26 eur, a u hotelu Buyuk Sahinler 40 eur.
- Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!
- Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Tursko veče na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program, neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće - 45 €;
Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Sulejmanova Džamija, Aja Sofija) - 50 €;
Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji - 25 €.
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).
Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta.
Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL
Hotel GRAND ONS***
www.grandons.com 

se nalazi u četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj ,na 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om.Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima) 

Hotel BUYUK SAHINLER****
www.hotelbuyuksahinler.com.tr 

Nalazi se u starom delu Istanbula u blizini poznatih istorijskih lokaliteta  , na 10-ak minuta hoda od čuvene Kapali čaršije i na 700 m od metro stanice Aksaraj .U sklopu hotela se nalazi restoran i bar .Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa  TWC-om , fenom za kosu , mini barom, klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima).
1. DAN – putovanje BEOGRAD - ISTANBUL.
Sastanak grupe u u 13.15h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 14.00 časova. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

2.DAN ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Evropskog dela Istanbula u zavisnosti od prohodnosti u gradu kao i vremenskih uslova. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. NOĆENJE.

3.DAN ISTANBUL.
DORUČAK. Fakultativni poludnevni obilazak lokaliteta Antičkog-hipodroma, Aja Sofije, Topkapi dvorca – muzeja i džamije Sulejmanija. Sveobuhvatan izlet najvažnjih spomenika Carigrada. Nestvarna crkva (a sada muzej) Aja Sofija zavrsena 537.n.e., Topkapi palata (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) i Sulejmanova džamija izgrađena oko 1550. godine, vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana - su ono što ćete obići u pratnji vodiča...Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. NOĆENJE.

4.DAN ISTANBUL
DORUČAK. Fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a u večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE (www.orienthouseistanbul.com), gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje. NOĆENJE

5.DAN ISTANBUL.
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do 15.00 časova po lokalnom vremenu kada je predviđen polazak za Beograd. Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

6.DAN-putovanje
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 07.00 časova. ( u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza).
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-35 € za hotel 3* i 45 € za hotel 4* po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Kontakt